Thursday, June 12, 2014

Vietnam: Halong Bay Cruise

Its was Gorgeous

Kelihatan ada pelantar dan rumah terapung yang berada sekitar perhentian pertama di Halong Bay. Pehentian menyediakan kemudahan perahu dan canoe untuk kegunaan pelancong. Tujuan adalah utk melawat gua yang terjadi ditengah2 dua buah pulau. Menarik dan Exotic!

Sebuah 'Junk Boat" yang juga membawa pelancong megelilingi kawasan kepulauan Halong Bay. Tingkat bawah dilengkapi kerusi dan meja makan manakala diatas ada kerusi untuk berjemur dan beristirehat.

Ini merupakan bahagian yang cantik di Halong Bay! Merupakan bahagian tengah2 kepulauan.Sebuah "Junk Boat" mewah yang mempunyai 4 tingkat. Membolehkan pelancong berehat dan beriadah dengan selesa.

Halong Bay memang cantik. tetapi kawasan dia tak la besar sangat.


 


Date: 15th May 2014

2 comments:

 1. Salam geng !
  Berapa ye kos untuk naik cruise Halong Bay ni ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wsalam Hazwan,

   saya lupa la kos dia kalo tak silap 20 dollar, tapi semua kawan yg belanja masa tu.. saya tak keluarkan duit. tanya dia pun tak mau bagitaw. tapi saya tgk iklan kat travel agency masa tu promotion 40% offf hanya US$ 20 saja.. rasa2 klo x promo dlm 150 ringgit kot... bergantung kepada hari jugak.. kalo weekday murah sikit, kalo weekend mahal dan org terlalu ramai (juga PH). better pi sana dlm musim yg org tak ramai pergi supaya dpt harga murah. saya pergi hari tu bulan May. Musim yg panas, tak ramai org.

   Delete

sila coretkan disini