Saturday, December 22, 2012

Wednesday, December 19, 2012

Nepal - Royal Silk - Business Class - In Flight

Jom balik Malaysia!

Pergh! Punya la hebat bahagian Business Class ni. Cukup mewah!

Sunday, December 16, 2012

Nepal - Royal Silk - Business Class - Tribhuvan International Airport

Ramai pelancong ada dalam bilik pelepasan. Airport ni kecil saja tapi menarik dan exotic.

Kami sampai lewat, jadi tak sempat nak ronda2 beli barang kat sini.

Tuesday, November 06, 2012

Vietnam - In The Street of Tha Hien

Ada mamat Vietnam mai dok jual souvenir. Letak harga punya mahal. Tips: Kena tawaq sampai mati!

Cantik untuk dijadikan souviner!

Sunday, November 04, 2012

Vietnam - Bao Khanh Hotel, Hanoi

Kopun sarapan pagi. Nak makan ke naik tingkat 9. Walaupun tinggi nak naik pagi2 tapi pemandangan Tasik Hanoi dengan sekitarnya memang cun. Memang menyelerakan!

Order Nasi Goreng apa ntah! Janji sodap!

Wednesday, October 24, 2012

Vietnam - Ta Hien & Hanoi City

Scooter Lover! Bike among the popular transportation in Hanoi.

The busies street around Ta Hien Street where tourist like to hangout at bar & and try some local dish. 

Thursday, August 02, 2012

Yen! Daun Pisang.

Duit Nippon ni bukan lawa pun. Duit macam kusam saja. Tapi total semua ¥ 245,000 bersamaan RM 9898.00. Banyak jugak tu.


Wednesday, June 27, 2012

Tuesday, June 26, 2012

Monday, June 25, 2012

Nepal - Peniaga Buah

Masa ni sekitar jam 7 pagi waktu Nepal (9 pg Malaysia), masa ni dah ramai orang lalu lalang. Berjoging pun ramai. Peniaga dah mula sibuk menawarkan barang jualan.

Wednesday, June 20, 2012

Tuesday, June 19, 2012

Nepal - Tourist Attraction - Tricycle

After finish our dinner at Thamel, Kathmandu. We have a walk trough small lane full of shops that offering variety of items.

Monday, June 18, 2012

Nepal - Bengkel Kayu

Foto bengkel kayu ni diambil seawal 6 pagi waktu Katmandu. Ketika ini musim panas. Jadi 430 pagi dah cerah ketika musim panas. walaupun panas tetapi tidak peluh sebab udaranya kering. Tidak seperti Kahtulistiwa panas dan lembab.

Monday, May 21, 2012

Souvenir Lagik!


Enon- Souvenir ni dari Cik Enon Ulala. Orang Simpang Fulai. TQ to Enon.

Monday, April 09, 2012

Buku : Hotshot & Collins


Buku dari Colllin memang terbaik untuk pengetahuan. Manakala buku Hotshot dari The Star ni sesuai untuk individu yang minat fotografi.

Sunday, April 08, 2012

Bird Wacthing in Malaysia


Risalah dari Kementerian Pelancongan Malaysia yang aku baru dapat di Lapangan Terbang Bayan Lepas, Pulau Pinang. Sesuai untuk peminat burung, ia lengkap dengan maklumat lokasi dan jenis burung yang terdapat di Malaysia. 

Saturday, March 24, 2012

Nasi Ayam Hainan Power

Tudia! Ada dua cawangan kat Sg Petani. Satu kat Pekan Baru dan satu lagi kat Lot 88

Nasi ni memang meletup rasanya. Kali pertama makan Nasi Ayam Hainan. Sebelum ni dok makan nasi ayam biasa orang Melayu buat atau orang Siam. Memang terbaek!

Saturday, March 17, 2012

Banana Man!

Sempat jugak shoot walaupun hujan dah turun.. hehehe. lain yang dicadang. lain yang jadi!

Thursday, March 15, 2012

Masih Bersemangat!

Masih bersemangat untuk bertanding. Kalo mcm tu, Gua pun nak jugak jadi calon PRU-13!

Wednesday, March 14, 2012

BarbeQ Belakang Rumah!

Tengah prepared untuk perap ayam, ikan dan daging.

Api dah menjadi bara.. Masa dah tiba untuk berbarBQ

Monday, March 12, 2012

Jutawan!



Ini Merupakan mainan masa sekolah rendah.. Paling popular kat kampung masa tu. Nak beli pun bukan senang. Mahal. Budak sekolah mana ada duit nak beli. Tunggu duit raya baru dapat beli.

Thursday, March 01, 2012

The Documentary of Karipap Making

Proses penyediaan bawang dan cabai untuk inti karipap.

Siap untuk dimasukan dalam kuali

Wednesday, February 22, 2012

Jom Membela Siput Pait

Belum mandi tapi dah bersiap sedia nak melepaskan siput pait dalam kolam yg baru buat.

Keadaan kolam 4 lorong!

Sunday, February 19, 2012